Здравейте, това е Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм и сега ще ти обясним защо е създаден. Името му звучи малко соц, малко дълго, сериозно, но всъщност всичко е съвсем просто. Тук са обединени хора, които обичат да се движат.

Обичат да ходят и да карат колело в планината. Обичат да стават рано, например 5 минути преди изгрева и да тичат в посока най-високото място наоколо, за да му се налюбуват, както подобава. Обичат да стигат върха и да усещат сладко напрежение в прасеца, обичат красиви гледки, диви ягоди, течен шоколад, триъгълни сиренца, неочаквани табелки „ВОДА“ със стрелка указваща посоката, обичат да намират маркировка, точно когато се почувстват изгубени, обичат зеленина, дървета, камъни, скали. Но същевременно им е хубаво дори когато прекосяват полета от клек, когато си надраскват коленете, когато са жадни, когато им е ту топло, ту студено и не знаят как да се облекат, когато се задъхват и са на ей-толкова да се откажат, когато им се късат дъждобраните, или си забравят обувките, или им влиза трън, или им се мокрят чорапите. Особено обичат да заспиват едновременно, например минута след като са затворили очи, наредени в чували един до друг. И обичат, когато „хотелът е с много звезди“, а времето – ясно…

…но дори и да не е, пак са доволни. Защото вярват, че лошото време създава приятелства. Както, впрочем, всичко, което се случва в планината.

Част от тези хора създадоха клуба през декември 2011 г. като младежка неправителствена организация с общественополезна дейност. Целта им е да запалят любов към планината у максимално много млади хора и да ги накарат да се движат, като изрично ги насърчават да опазват природата. Събират хора горе долу веднъж месечно за разходки из Стара планина, Рила, Пирин, Витоша, Верила, Плана… Предлагат и велопътешествия, макар и по-рядко. И всеки е добре дошъл, стига да уважава правилата, създадени от водача на конкретното събитие.

Ако искате да проверите кое е следващото събитие, организирано от Младежки Клуб по пешеходен и вело туризъм, идете в Календар .

Ако искате да прочетете разказите на участници от минали събития, идете в Пътеписи .

А ако искате да стане част от клуба, проверете как става това в Стани член .

Можете да се свържете с моите представители като използвате Формата за контакт .

Можете да прочете за идеите и правилата на клуба в моя  Устав .