АЛЧЕН ЗА ЗДРАВЕ

Проектът на Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм е съфинансиран от програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион кандидат за европейска столица на културата – 2019г.

Целите, заложени в Алчен за здраве са за повишаване интересът на подрастващите към физическата активност, спортните и туристическите занимания; стимулиране на интерес съм опазване на природата и здравословния начин на живот.

Ученици от 5ти и 6ти  на двете столични училища 119то и 64то  ще бъдат включени в занимателни лекции, обрзователни игри и посещение на информационен център Витоша, за да открият възможностите, които планината ни предоставя и това, което ние ѝ дължим. Алтеранативен футболен турнир, достъпен за всички на възраст от 15 до 17 години, ще бъде заключителната проява, която ще затвърди желанието ни да предоставим поле за изява на учениците и да стимулираме интересът им към спортните занимания.

Игра „Открий Витоша“

Витоша не само е красива и пречиства въздуха на София, а има и културно значение за нашия град. Разходи се заедно със семейството си до 6 важни обекта – Драгалевски манастир, Дендрариума, Боянската църква, местността Златните мостове, инфоцентър „Витоша“, Природонаучния музей.

Снимай се, получи печат, стани истински планинар с челник! Как да спечелиш играта? 1. Снимай се на всяко едно място 2. Представи мястото с 1 изречение под снимката 3. Изпрати снимките като лично съобщение на страницата във Facebook 4. Ние ще дойдем до училище да ти сложим печат!

Краен срок за играта – 15 април 2014 г.

Тогава ще се избере победител чрез томбола.

Награда: професионален челник

За повече информация и регистрация за футболния турнир:

http://al4enzasport.com/всеки-лаком/предстоящ-турнир.html

 

>> Виж галерия от снимки

 

logo-sofia

sofia-logo-esk