„Свят без пластмаса“- децата от люлинското

40 СОУ “Луи Пастьор” участват в

изложба с екологична насоченост в Софийското метро

Целта на изложбата е да запознае пътниците с разнообразните инициативи, които децата от квартал Люлин предприеха в желанието си да живеят в свят с по-малко пластмаса.  Изложбата започва от 24.11.2014 и ще продължи две седмици на три метростанции в София (Западен парк, Люлин и   Сливница).

Изложбата е финалната част от проекта  СИПИ.еу в Люлин (Спри Използването на Пластмасови Изделия за Еднократна Употреба), организиран от Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм. Доброволците от клуба в  няколко учебни часа запознаваха децата с вредата за природата и хората от използването на пластмаса за еднократна употреба. С много игри и различни интерактивни подходи бяха представени достъпните заместители на пластмасовите изделия.

Малките еколози от 3-ти и 4-ти клас с четка и въображение твориха по платнени торбички и метални бутилки, които получиха като подарък. Учениците вече използват с грижа за природата платнени торби вместо найлонови, стъклени и метални бутилки на мястото на пластмасовите.

След часовете на усилена работа, от които ще видите снимки на таблата, на 14 ноември (петък), се проведе и спортен празник, където всички се включиха с големи усмивки и желание да покажат наученото. На празника присъстваха даже и най-малките възпитаници на гимназията – учениците от първи и втори клас. Всички игри бяха с екологична насоченост, имаше и награди за най-бързите. Денят приключи с гордост от представянето на учениците за учителките, безброй смешни случки и истории, които ще бъдат разказвани дълго, и голямо удовлетворение за доброволците.

СИПИ.еу (Спри използването на пластмасови изделия за еднократна употреба) е инициатива на на Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм , която цели да се намали използването на пластмаса за еднократна употреба.

Чрез замяната на пластмасовите бутилки, чашки, чинийки, найлонови торби с такива за многократна употреба, ние показваме не само уважение към природата, но и към самите себе си.

https://www.facebook.com/cunu.ey

 

метрореклама_6 метрореклама_5 метрореклама_4 метрореклама_3 метрореклама_2 метрореклама_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metroreklama-editedlogo_sipi