Каяк и Айляк 3: Завръщането на Айляка

  • 20:00

Тази година за трети път с удоволствие ви каним да разпускаме, чилваме, релаксваме, отмаряме и всякакви други айляшки дисциплини, разбира се отново на едно от любимите ни вече летни места – язовир Сопот.

- Я пак – къде?
Язовир Сопот. До село Голяма Желязна. На около 130 км. от София, в посока Троян. Ще прекараме две вечери – петък и събота, от 7 до 9 юли – точно на брега на язовира, като за целта имаме запазена вила с всички необходими удобства – топла вода, хладилници, кухня, трапезария, удобни легла, уредба за музика, тераса гледаща към язовира, баня. Има място и за 2-3 палатки, според големината им. Има даже и каяци…

- Каяци ли?
Ами да. На наше разположение са и двата дни, включени са в нощувката, та ще можем да ги покараме из язовира, а пък дори и някой да не е гребал преди, ще му направим пълен инструктаж и въведение в гребането с каяк.

- Ама то за това сигурно трябва някаква екипировка?
Жилетки има там, а пък всичко, което трябва да си носите са дрехи, храна и напитки, бански и добро настроение. :)

А до село Голяма Желязна пътува редовен автобус от София, за в случай, че не стигнат колите. Обикновено колите са достатъчно. :)

Максималния брой участници е 25 души: 19 във вилата и 6 човека в 2 или 3 палатки отпред. За жалост мястото не предразполага за опъване на повече палатки, тъй като е обиколено от други вили и от язовира.
Цената на нощувка във вилата е 15 лв на вечер, а за палаткуващите – по 5 лв на вечер.

Членовете на клуба са с предимство при записването за 18 от местата. Другите 6 места са за не-членове, и за членове, в сучай че 18-те места се запълнят. А ако някой иска да се присъедини към нашия клуб, може да го направи и там на място. :)

За записване и въпроси, пишете на нашия организатор на събитието – Калоян:
Email: kiko.nenkov.kn@gmail.com
Facebook: Скитник Пътников
Кликване на „Ще отида“ във Facebook не се смята за записване. :)

Събитието се организира от “Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм”. Всеки желаещ да участва в събитието се съгласява, че:
• Участва в събитие на Младежкия клуб по пешеходен и вело туризъм на собствена отговорност и риск и ще изпълнява насоките на водача;
• Е здрав и физическото му състояние му позволява да участва в събитието;
• Запознат е с устава на клуба и ще се придържа към него.
Устав на клуба