Еньовден на две гуми

  • 08:00

На това първо общо събитие на Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм – град София и Софийски планински клуб ще обединим най-дългите летни дни с двудневно каране из дивия запад. Очакват ни слабо натоварени селски пътища и две приятни спускания по Вискяр и Черна гора, които ще са скоростно удоволствие за напредналите и въведение в планинското колоездене за по-начинаещите. Отделно ще минем през Петлюка и Гигинския манастир, което в преживявания се свежда до ждрело, река, крепост, скали, пещера, манастирски биволски млека, сирене, сладка и евентуално суджуци. И за да е още по-хубаво нощувката е на окосената ливада на вилата на Влади, до барбекюто. Предстоят малко преговори, за да може да организираме основния багаж с палатките и чувалите да се докара до и извози от вилата. Допълнително ще се комбинираме и по палатки. Предвид организатора на събитието може да очаквате ранни ставания, но тази жертва няма да е самоцелна и ще се изплати в пъти.

План
Събота: среща сутринта в 8: 15 на ЖП гарата в Костинброд и оттам през селата на Вискяр до Петлюка, разглеждане, спускане до вилата в Гълъбово, спане на палатки (30-35 километра асфалт и черни пътища)

Неделя: през връх Мечи камък до Брезник, оттам Гигинци, манастира, връх Тумба, Планиница и Перник, прибиране с влак (60-тина километра асфалт и черни пътища)

Брой участници: 22.
До 21 юни (сряда) включително могат да се записват само членове на двата клуба, след това събитието става отворено за всички
!!!Записването става чрез имейл/лично съобщение до водача. Обявяването на „Ще присъствам“ във Фейсбуук събитието не ви запазва място.!!!

Необходима и препоръчителна екипировка екипировка:
– Планински велосипед. (в отлично техническо състояние, няма резервни части по-пътя).
– Каска
– Резервна гума и кит за лепена на гума.
– Помпа
– ръкавици
– Крем против изгаряне
– Слънчеви очила
– Дъждобран
– ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА
– шалте
– палатка
– спален чувал
– подходящи дрехи за сезона
Достатъчно водни запаси за най-дългите дни в годината – поне по 1.5/2 литра

Моля, комбинирайте се за палатките и пособията за смяна на гума по двойки и тройки, за да не се мъкне излишен багаж.

Водач:
Калоян Асенов
имейл: pasariisky@gmail.com
https://www.facebook.com/kaloyan.asenov

Събитието се организира от „Софийски планински клуб“ и “Младежки клуб по пешеходен и вело туризъм”.
Всеки желаещ да участва в събитието се съгласява, че:
• Участва в събитие на Младежкия клуб по пешеходен и вело туризъм на собствена отговорност и риск и ще изпълнява насоките на водача. Запознат е с устава на клуба и ще се придържа към него.
Устав на клуба
• Е здрав и физическото му състояние му позволява да участва в събитието;